מתכונים מומלצים

רעיונות לשילוב צמח המנקאי במנות שלכם

הצמח שמשמש כמקור מצוין לחלבון עבור צמחונים, יכול להשתלב מושלם כמעט בכל מנה לאורך היום. כך תעשו את זה נכון, טעים ובריא, בלי להתאמץ יותר מדי

צמח המנקאי כבש כמעט בן רגע את כל מדורי התזונה בארץ ובעולם, ולא במקרה. מרגע שנתגלו יתרונותיו המשמעותיים בכל הקשור לרמות החלבון הגבוהות, הוא הפך לפתרון המושלם לצמחונים וגם למי שפשוט אינו צורך בשר מדי יום. נוסף ליתרון המשמעותי הזה, המנקאי גם מווסת את הגלוקוז בדם, מפחית את צריכת השומן ואת הסיכון לאנמיה, נמצא כמשפר את תפקוד המוח וגם עוזר לישון טוב יותר. 

ואם זה לא מספיק, הוא גם חסר ריח או טעם דומיננטיים, כך שהוא יכול להשתלב בצורה קלה בכל ארוחה. בין אם מדובר בארוחת בוקר, בארוחת צוהריים או אפילו בקינוח. רעבים? הרעיונות הבאים יעזרו לכם לעשות את השלב הראשון בדרך לאורח חיים בריא יותר.

מתכונים עם מנקאי
להכין אוכל עם צמח המנקאי

רגע – למה זה כל כך פשוט? 

צמח המנקאי לא רק מתחבר לכל מנה, אלא גם ניתן לרכישה בצורה של קוביות קפואות. כך שגם השימוש בו פשוט במיוחד, ומצריך פשוט להוציא אותו מההקפאה ולשלב בכל דרך שתראו לנכון!

שייק מנקאי

שייק תותים מתוק או שייק מלון ותמר? קוביות המנקאי מתחברות מצוין לכל שייק שתרצו להכין. פשוט הוסיפו אותן אל הבלנדר, ערבלו ושתו לרוויה!

פסטת מנקאי

עומלים על פסטה תוצרת בית? ערבבו במעבד מזון קמח, ביצים ושמן זית כדי להכין בצק, והוסיפו אל כל הרכיבים גם כמה קוביות מנקאי קפואות. לאחר שקיבלתם בצק, שטחו אותו, חתכו לרצועות דקות והמשיכו לעבוד בהתאם למתכון בו בחרתם.

חביתת מנקאי

רוצים לוודא שאתם קמים על צד ימין? לא משנה מה התוספות האהובות עליכם בחביתת הבוקר, הוסיפו קוביית מנקאי או שתיים אל התערובת לפני שהיא עולה על המחבת. הטעם יישאר זהה, אבל היתרונות הבריאותיים ילוו אתכם לאורך כל היום. 

מנקאי-קייקים (או: פנקייקים עם מנקאי)

פנקייקים נתפסים בדרך כלל כמנה לא כל כך בריאה. אנחנו מתייחסים אליהם כאל פינוק חסר ערך תזונתי, וגם רוב התוספות שנלוות אליו הן לרוב עשירות בסוכר. הוספת מנקאי לפנקייקים שלכם לא מבטלת כמובן את העובדה הזו, אבל היא יכולה לשדרג את רגעי ההנאה שכולנו זקוקים להם. מאחר שהסוד שמאחורי אורח חיים בריא הוא יצירת איזון, אם כבר אוכלים קינוח – שיהיה עם מנקאי. 

איך זה עובד? פשוט מוסיפים קוביית מנקאי קפואה אל תערובת הפנקייק, ומערבבים היטב עד שהיא משתלבת בה היטב וללא גושים. ממשיכים להכין את הפנקייקים כרגיל ונהנים מהתוצאה! 

איפה עוד?

כמו שכבר בטח הבנתם, צמח המנקאי הולך טוב כמעט עם הכול. אם יש לכם רעיונות נוספים, אתם מוזמנים לנסות ולגלות יצירתיות משלכם. בתיאבון ולבריאות! 

מה מכינים עם צמח מנקאי?
רעיונות לשילוב צמח המנקאי במנות שלכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.