מתכוני צמח מנקאי
- אורז מנקאי מטוגן: כדי להכין את המנה המלוחה הזו, תזדקקו ל-2 כוסות אורז כרובית מבושל, 1 כוס צמח מנקאי מבושל, 1 בצל קצוץ, 2 כפות שמן ניטרלי, 1 כף אבקת שום ומלח לפי הטעם. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך, כ-5 דקות. מוסיפים את אורז הכרובית ומתבלים באבקת שום ומלח. מבשלים כ-7 דקות, לאחר מכן מוסיפים את צמח המנקאי ומבשלים כ-6 דקות נוספות או עד שהצמח מבושל. מגישים חם ונהנים!
- סלט מנקאי: כדי להרכיב את הסלט הטעים והמזין הזה, תזדקק ל-4 כוסות בייבי תרד טרי, 1 כוס צמח מנקאי חתוך לקוביות, ½ כוס גבינת פטה מפוררת ורבע כוס שקדים פרוסים. בקערה גדולה משלבים את התרד, המנקאי, הפטה והשקדים. מערבבים יחד ומטפטפים את הוויניגרט האהוב עליך או תבלין שמן זית. מגישים צונן ונהנים.
- מרק מנקאי ועגבניות: אוכל מנחם קלאסי זה ידרוש 3 כוסות צמח מנקאי מבושל, 4 כוסות מרק ירקות, 2 כוסות עגבניות חתוכות לקוביות, 1 כפית אורגנו ומלח ופלפל לפי הטעם. שמים את כל המרכיבים בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 15 דקות, ואז מערבבים את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה תוך ערבוב לעתים קרובות. מתקנים את התבלינים ומגישים חם.
- מנקאי מוקפץ: למנה הטעימה הזו בהשראת אסיה תזדקק ל-2 כפות שמן צמחי, 1 בצל, 2 שיני שום, 1 פלפל, 1 כוס צמח מנקאי מבושל, 1 כפית ג'ינג'ר טחון, 1 כפית של רוטב סויה, וכפית אחת של שמן שומשום. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל, השום והפלפל ומטגנים עד שהם רכים, כ-5 דקות. מוסיפים את צמח המנקאי ומתבלים בג'ינג'ר, רוטב סויה ושמן שומשום. מטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות נוספות או עד שהצמח מוכן. מגישים חם ונהנים!
- בורגר צמחוני מנקאי: להמבורגרים צמחוניים הטעימים האלה תזדקק לכוס אחת של צמח מנקאי מבושל, חצי כוס קינואה מבושלת, ¼ כוס בצל חתוך לקוביות, כף אחת של תיבול איטלקי, 2 כפות פירורי לחם ו-2 כפות של פירורי לחם. שמן צמחי. מערבבים את צמח המנקאי, הקינואה, הבצל והתיבול האיטלקי במעבד מזון ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לקערה ומערבבים פנימה את פירורי הלחם. יוצרים 4 קציצות שוות בגודלן. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה ומבשלים את ההמבורגרים כ-7 דקות מכל צד או עד להזהבה. מגישים על לחמניות עם התבלינים האהובים עליכם.
- ארוחת ערב מחבת מנקאיי ותפוחי אדמה: ארוחה דשנה זו של מחבת אחת תדרוש 2 כפות שמן זית, 4 תפוחי אדמה, 1 כוס צמח מנקאי מבושל, 1 כפית פפריקה מעושנת ומלח ופלפל לפי הטעם. מחממים את התנור ל-400 מעלות F. זורקים את תפוחי האדמה עם שמן הזית, הפפריקה וקצת מלח ופלפל. מורחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים 15 דקות. מוסיפים את צמח המנקאי ואופים 15 דקות נוספות או עד שתפוחי האדמה מזהיבים וצמח המנקאי פריך. מגישים חם ונהנים!
- קערת ארוחת בוקר מנקאי: לארוחת הבוקר הממריצה הזו, תזדקק לכוס 1 של צמח מנקאי מבושל, 1 כוס שיבולת שועל מבושלת, ½ כוס מנגו חתוך לקוביות, ¼ כוס שקדים פרוסים, 1 כף דבש וקורט קינמון. מערבבים בקערה את שיבולת השועל, המנקאי, המנגו, השקדים והדבש. מפזרים קורט קינמון ונהנים.
- מוקפץ שומשום מנקאיי: מנה טעימה זו דורשת 2 כפות שמן קנולה, 1 כפית שמן שומשום, 1 כוס צמח מנקאי מבושל, 2 שיני שום, 1 כפית ג'ינג'ר טרי, 1 כפית רוטב סויה ו-1 כפית שומשום קלוי. מחממים את השמנים במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את המנקאי ומבשלים 3 דקות או עד להשחמה קלה. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומבשלים עוד 2 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות. מוסיפים את רוטב הסויה והשומשום. מבשלים עוד 1-2 דקות ומגישים חם. תהנה!