היעדר טעם וריח דומיננטיים יכולים להפוך לבסיס המנצח למתכון מושלם. את יתרונותיו של צמח המנקאי תוכלו לשלב בכל אחד מהמתכונים הבאים, מכיוון שהוא פשוט משתלב טוב עם הכול!
כולנו מכירים את המתכונים המשפחתיים האלה שכולם מנסים לחקות, אבל פשוט לא מצליחים בגלל היעדר תבלין סודי או רכיב מסוים. זה בדיוק הסיפור שמאחורי צמח המנקאי. הוא אמנם לא מוסיף טעם ייחודי למנה שתכינו וגם לא בעל ניחוח שמיד יזוהה איתו, אבל את היתרונות הבריאותיים שלו פשוט לא תרצו לפספס.
רשימת האיכויות הארוכה הזו כבר הוכחה בשורה ארוכה של מחקרים, שהפכו אותו ל"דבר החם הבא". ובגלל שכאמור אין לו טעמים עזים או ניחוח עז – המנקאי משתלב נפלא במנות חמות, עיקריות, קינוחים ואפילו משקאות.
למי כדאי להכין מתכונים עם מנקאי?
בקצרה – לכולם. מנקאי הפך לסיפור הצלחה גדול בזכות הרמות הגבוהות של B12 שהוא מכיל. מכיוון שאין ירקות נוספים שמכילים B12 בתצורה מקורית, מדובר בבשורה אמיתית לצמחונים וטבעונים. בנוסף, צמח המנקאי הוא גם מקור מצוין לחלבון וברזל, אומגה 3, ויטמין A ו-E ועוד הרבה דברים טובים.
לגימה של בריאות
אם אתם רגילים להתחיל את היום עם שייק בריאות, מנקאי לגמרי יכול להשתלב בלו"ז שלכם. תוכלו להוסיף אותו לכל שייק שתרצו להכין, אבל אנחנו נהנים במיוחד מהמתכון הבא:
רכיבים:
- 3 קוביות מנקאי קפואות
- כוס חלב שיבולת שועל
- שורש ג'ינג'ר
- ½ מנגו
- ½ אפרסק
- ¾ כף דבש
- קמצוץ קינמון
הכנה:
פשוט במיוחד. מכניסים את כל הרכיבים אל מעבד המזון שלכם, מערבלים, מעבירים לכוס ושותים לרוויה!
מנקאי של בוקר עם חביתה מנצחת
לפתוח את הבוקר בצורה הכי בריאה שיש, עם חביתת ירק ותוספת מנקאי שייתן לכם את הכוח לצאת מהבית ברגל ימין!
רכיבים (למנה אחת)
- 2 קוביות מנקאי מופשרות
- 2 ביצים M
- ½ גזר מגורר
- 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים קצוץ
- כוסברה ושמיר לפי הטעם – קצוצים
- ½ בצל סגול בינוני חתוך דק
- קמצוץ מלח ופלפל
הוראות הכנה
מטגנים את הבצל עד להשחמה, ובמקביל מערבבים את יתר הרכיבים בקערה. מוסיפים את קוביות המנקאי ומועכים אותן עד שהן משתלבות בתערובת. מטגנים הכול ביחד.
מתכונים למתקדמים:
המתכונים שצירפנו הם רק סיפתח לכל מה שתוכלו להכין עם הצמח הנפלא הזה. כמו שכבר הבנתם, מה שחשוב לא פחות הוא שקל כל כך להשתמש בו ביומיום. פשוט רוכשים אותו בצורת קוביות קפואות, מוסיף כמה קוביות לכל מנה שתרצו להכין איתו, ואתם מוכנים לצאת לדרך! אז אם אתם רוצים להוסיף בוסט של בריאות למרק שלכם או להפוך מנת ילדים לבריאה בלי שהם אפילו ישימו לב, הגעתם אל המקום הנכון. כי מי אמר שבריאות צריכה להשפיע על הטעם הסופי?